/ UWCRCN /

First Aid Course - Day 1

Idag började det beryktade First Aid Course för alla förstaåringar. Vi genomgår alla en 12-timmarkurs i första hjälpen och kommer i slutet av kursen att vara någorlunda kvalificerade till att jobba inom till exempel Röda Korset som volontärarbetare med möjlighet att vara first aider. Om man vill och passerar testet som vi har på fredag får man gå med i First Aid Team på skolan och jobba med detta varje torsdag. Jag är fortfarande inte riktigt säker på om jag skulle vilja om jag fick - det är sjukt coolt och användbart men... Det tar en massa tid. 
 
Kursen i sig är ganska kul, det är mycket praktiskt arbete och iscensättande av olyckor. Det är lite larvigt, men bättre än att bara sitta stilla under 12 raka timmar utan att göra ett jota mer än att lyssna. Jag känner faktiskt att jag förbereds för ifall situationen skulle uppstå och jag var tvungen att hjälpa någon. Pil, min rumskompis, är min ledare tillsammans med en norsk andraåring som heter Åge, och de är väldigt bra och pedagogiska och jag ser faktiskt fram emot imorgon.
 
Det enda irriterande är att jag återigen drabbats av en förkylning som gör mig helt och hållet däckad. Jag tyckte verkligen att kursen var rolig, men jag längtade hela tiden till min säng och sömnen. Under rasterna gick jag ut och lade mig på ett bord med huvudet i någon snäll människas knä och sov en stund, samt när vi lade varandra i recovery position. Satans förkylningsepidemier.
 
Nu är det sovdags för lilla Klara, efter order från föräldrarna hemma i Stockholm på sms. Ibland kan man behöva lite föräldraråd även om man är självständig och bor på distans. Som till exempel att bli övertalad att badminton inte är en bra idé när man har feber och ont i halsen. Jag har till och med fått mina rumskompisar att vara tysta, och bara det är ett mirakel jag tänker utnyttja till fullo. Adjö, och önska mig ett gott tillfrisknande. Trots allt längtar jag ändå till morgondagen, och mina två Ipren har nu börjat verka. Hoppas någon kommer med choklad till lilla ynka mig imorgon. 
 
Det blev tyvärr inga bilder idag pga bristande ork, men jag hoppas på ett klarare sinne och mer bilder imorgon!
/ UWCRCN /

A sip of hot chocolate

Utanför Kantina är backen en glashal isbana och jag kan inte ens uppskatta antalet som föll på rumpan på väg till lektionerna idag, jag inkluderad.
Tog en trip till Dale och fikade med denna skönhet.
 
/ UWCRCN /

New Year's Prom

Jag tog själv inga bilder på "balen" som vi hade i fredags, men här är några som kom ut på RCN's facebooksida idag som mina kompisar har tagit. Balen var mer av en stor dansfest med i princip hela min skola plus en massa tonåringar från Dale Vidaregående Skule än en riktig bal, och det var fantastiskt. Jag hade så galet roligt. Här har ni lite bilder av hur det såg ut, hoppas att ni får känslan litegrand. Det är så mäktigt när varenda kotte dansar aset av sig och allt är så skimrande och enkelt. Det är underbart!
 
Jag är tjejen i mitten av bilden men världens största smile, ihoppressade ögon och en arm med en massa armband på.