/ UWCRCN /

Lack of energy, TSK and a Cozy Friday

Fredag äntligen. Tack gode gud. Veckan har varit lång, men samtidigt så väldigt kort. Om min kropp får bestämma har veckan varit som det halvmarathonet jag faktiskt ska springa imorgon, men min hjärna är pigg och alert. Att ha det där Science Project mitt i veckan var nog ingen dum idé, det måste jag ändå säga för det bröt upp veckan och gjorde att vi gjorde något lite annorlunda en stund. Skönt med lite omväxling. 
 
Skolan slutade som vanligt vid 2, och jag traskade i lagom takt tillbaka till mitt rum med huvan på hoodien omsorgsfult uppdragen mot regnet. Väl tillbaka på rummet hade jag bara ögon för min säng, den hägrade där i det bortersta vänstra hörnet av rummet, över den där smala helvetiska stegen, och jag kunde inte vänta på att få klättra upp i den och somna. Jag vet inte varför jag helt plötsligt blev så förunderligt trött, men det enda jag kunde tänka på var hur skönt det skulle bli att få sova en stund. Jag är verkligen inte en person som ofta tar naps, men idag gick något snett. Kanske var det för att Cheyenne inatt kom och sov över i min säng. Hon behövde lite stöd, och hon var mer än välkommen att komma och spoona med mig (jag har hört att jag gör folk obekväma här, jag förstår inte vad de menar med det?), även om jag såhär i efterhand inser att det kanske inte var en sådär jättebra idé att göra på en skoldag. Men men. Hon behövde det, och det var fint även om jag vaknade x antal gånger av att Cheyenne vände på sig och drog i kudden och liknande. De här sängarna är inte gjorda för två. 
 
När jag väl hade lagt mig i sängen och var nära att somna kom mina ibland något högljudda rumskompisar in i rummet med sina väskor och sitt prat, och jag väcktes ur min dvala uppe i min mörka säng bakom mina kaningardiner. Damn it. Ingen sömn alltså. Men det var nog bra det, naps är enligt min filososfi aldrig en bra idé, även om mina värderingar grusades där för en stund och skymdes av tröttheten. Så istället kom Cheyenne över igen och vi kollade på Mulan innan vi skulle ut och ta House Picture för Yearbook. 
 
Efter middagen var det TSK time (skolans, eller snarare Hauglands gym), och idag var det ben och rumpa som stod på agendan. Jag har varit väldigt duktig och under nu en månad gått dit fem gånger i veckan med två konditionspass och tre styrkepass varje vecka. Imorgon blir det inget, men då jag ska springa det där halvmarathonet tycker jag att det nog kompenserar för det. Jag älskar att gå dit, jag mår så bra av det och känner verkligen hur jag blir starkare och starkare för varje gång jag går dit. Jag tänker dock inte banta, utan min filosofi är att så länge jag går till TSK fem gånger i veckan har jag rätt att äta en massa mat och socker för jag vet att jag bränner det i alla fall. Så fuck normer och bantningskultur, jag ska bygga muskler.
 
Efter TSK gick jag efter en rekordsnabb dusch på ca 4 minuter till Snikkerbua där Cheyenne och de danska förstaåringarna hade ordnat något som kommer att ske varje fredag, nämligen Cozy Friday. Det var ett så himla fint initiativ, och jag tror verkligen att skolan behöver det. Vem som helst fick komma dit, det fanns varm choklad, kortspel, pussel och soffor. Jag satte mig vid ett bord och spelade kort med några andra, och jag tänker gå så långt som att påstå att det var en av de mysigaste kvällar jag haft sedan jag kom hit. Det var en så otroligt fin och lugn stämning och jag pratade med folk jag aldrig pratat med förut samt hade tre underbara timmar utan internet. Jag hoppas verkligen att detta är någoting som kommer att fortsätta. 
 
21 kilometer i regn. Hu. Hur ska jag överleva? Jag vet verkligen inte varför jag skrev upp mig, jag kan ju inte springa. Men jag gör det i support för Västsaharas självständighet. Sahrawi Liberation. Reda sa lite cyniskt idag när vi låg i Ayas säng och diskuterade islam att "why did I even sign up for this thing, I'm moroccan, I'm not supposed to support this. And I can't even run that long. I'm not going." Lazy ass, men jag har i alla fall fått honom att börja gå till TSK med mig. 
 
/ UWCRCN /

Science Project

Vad i hela friden gör hon i ett sådant tänker nog många av er. Ja, den frågan ställde även jag mig ett antal gånger under dagen när det stod klart att vår uppgift var att skapa en turbin och med vindkraft generera el till en glödlampa. Det vi fick att jobba med var 30 sidor papper, koppartråd, magneter, lim och sugrör. Och av det skulle vi skapa vår egen spole, vindsnurra och allt det där andra som skulle generera el. Ja, vi fick ju heller inga instruktioner för något, utan uppgiften var bara att vi på något sätt skulle få den där lampan att lysa, och detta var allt vi fick använda. Min grupp lyckades inte, men vår idé var bra, och tro det eller ej var det jag som kom på hela designen. Ni kan sluta applådera nu, smickra mig inte för mycket. Oho. 
 
Det fysikläraren Chris presenterade som ett fysikexperiment blev mer av ett konstruktionsarbete i papper än ett fysiskt experiment, och jag tror att jag spenderade minst en och en halv timme bara på att rulla ihop en spole av den där smala koppartråden. Men det var faktiskt kul, trots att naturvetenskap och sådant inte riktigt är min cup of tea, så att säga. Min grupp var rolig och vi hade på spotify med gamla godingar under hela dagen. Fram till lunch gick det bra, det rullade på och vi var alla på bra humör, men efter lunchen fick vi många motgångar i vår konstruktion och då sjönk livsglädjen något och koncentrationen sviktade såpass att det var fler människor ute i korridoren under de sista timmarna än inne i själva klassrummen. Men allt som allt tyckte jag verkligen att dagen var både kul och givande, även om jag helt ärligt inte riktigt fattade poängen med att ta oss från våra lektioner för en hel dag bara för att bygga med papper. Det var tydligen något IB requirement som vanligt, haha. 
 
Ni får nöja er med bilderna jag tog från Cheyennes mobil under dagen (nu kan jag hennes passcode - makt).
 
/ UWCRCN /

Pick-up lines and comedies

"Jag ska knulla skiten ur dig. That one is for all the bastards who come into my room. And Alexis. And the Danes. I'm actually gonna write it on my hand so I can read it every day."
"Klara, this one is for you: Do er sa häftig."
"You can actually learn so many words by pick-up lines."
 
Ja, Reda har tagit sig an uppgiften att lära sig svenska pick-up lines och det är bitvis något absurt. Han sitter nu nedanför mig vid Ayas skrivbord och säger titt som tätt en dåligt uttalad pick-up line med en kommentar efter. Han har även ett paket 1kg vaniljglass i knät som han lassar i sig som en annan hungrig varg. Han är ganska fin ändå, och han har blivit som en roomie till oss i DH104 då han är här ungefär lika ofta som jag är det. Men när han helt plötsligt utbrister "Du har en snygg röv" när jag ska lämna rummet och ser sådär oskyldigt stolt ut kan jag inte annat än skratta åt honom. Han fattar ju inte ens vad han säger.
 
Jag har ingen aning om var tre av mina rumskompisar håller hus just nu, men Lorena för lika mycket oväsen som om de alla tre hade varit här. Hon ser nämligen på New Girl, som jag så listigt planterat i mina roomies sinnen och som får dem att faila IB. Makten! Jag kan ibland komma in i mitt rum och höra ett plötsligt asgarv från bakom en stängd gardin eller från någon vänd mot sitt skrivbord, och jag reagerar inte ens längre. 
"New Girl?"
Inget svar. 
Jag nickar och ler belåtet för mig själv. Jag är så nöjd med att jag lockat med dem ner i fördärvet av TV-serier. Nu finns det ingen väg ut. Jag har förstört dem för livet, och det är jag stolt över. Jag hoppas att ni kan föreställa er mitt smirky smile just nu.
 
Nu kom Reda just upp till min säng, och trots att jag är lite besvärad av hans pick-up lines är det helt okej. Det är så man gör här. Mi cama es tu cama. Alla kryper upp i min säng, och det är så mysigt. Ibland kan jag komma in i mitt rum och hitta Cheyenne sittande där. 
"I went here to see you and when I got in to the room I realized I hadn't even knocked, and then I just shrugged and went up to your bed."
Men det är verkligen så himla mysigt. Jag tror att rekordet av människor som har varit i min säng på samma gång är ungefär 8, men medelvärdet av den vanliga summan är väl kanske 4 olika personer per dag. Jag älskar det och jag använder min säng som ett ställe att hänga på. Nu ska jag försöka schasa iväg Reda och försöka sova. Jag ska också försöka övertala honom om att hämta mina underkläder som är i torktumlaren i UTC, men jag vet inte om jag kommer lyckas, så jag får nog hämta dem imorgon.