/ UWCRCN /

On The Brightside

Två dagar av tillfrisknande, pepp, träning, plugg och socialiserande. Jag mår bra igen och det är så skönt. Mitt huvud är klart och träningsvärken påminner mig om att jag faktiskt har gjort något - närmare bestämt mördat mina benmuskler på gymmet. Klasserna blir lättare och lättare då jag inser att jag fattar vad folk pratar om. Jag behövde inte ens plugga till Environmental Systems and Societiesprovet idag. Lektionerna igår var riktigt intressanta, förutom historian som jag faktiskt somnade på. Jag har aldrig någonsin somnat på en lektion men någonting hände som gjorde att jag bara däckade igår när vi hade det som första lektion. Det var riktigt pinsamt och respektlöst av mig och jag hoppas att det inte händer igen.
 
Vi hade ToK (Theory of Knowledge) innan lunch och det är alltid lika intressant. ToK är mer av ett begrepp än ett faktiskt ämne här på skolan. Det är någonting alla som läser IB måste läsa och det är lite som filosofi, men mer fokuserat bara på kunskap, vad vi tror är kunskap och hur man lär sig. Det är helt enkelt en analys av kunskap och åsikter. Det är riktigt intressant och får mig att tänka till. Min lärare, Edmund, är riktigt engagerad och inspirerande och trots att han protesterade när jag påstod att andraåringarna berättade att jag kommer att bli "mindblown" varje lektion, så är det precis det som händer. Varje lektion. Det är otroligt stimulerande. Igår blev vi indelade i grupper som var och en fick varsin låda med ett litet föremål i. Lådan var igentejpad och vi fick inte se eller veta vad som fanns därinne. Uppgiften var sedan att skriva ner så mycket som möjligt om innehållet som vi med säkerhet kunde säga att vi visste om lådans innehåll. Något vi kunde lägga vårt IB Diploma på för att vi var så säkra på det. Just den delen får åtminstone mig att tänka till lite extra. Vet jag verkligen detta eller är det bara någonting jag tror eller tycker? Otroligt stimulerande och jag satt och vred och vände på den lådan och utan att jag märkte det hade 40 minuter gått. 
 
På historian var det inte många närvarande. Vi är en liten grupp redan från början, och när då tre är sjuka finns det inte mer än 4 kvar. Vi hade därför en lektion med endast 4 närvarande. Mysig å ena sidan, tragiskt å andra sidan. Så många lektioner ser ut just såhär just nu, då nästan hälften av människorna på campus ligger nedbäddade i sina sängar med influensan eller liknande. Jag har ju haft det och har inte riktigt än blivit av med min hosta, så jag hoppas bara att jag fortsätter att vara resistent mot detta nu efter att jag haft det.
 
Inom de närmsta veckorna händer det nu lite olika roliga grejer. Imorgon ska jag ha våffelfrukost med lite vänner, och sedan blir det en ganska trevlig och lugn helg då jag inte har speciellt mycket plugg för närvarandet. Det blir nog någon hajk uppför berget, filmkvällar och förhoppningsvis lite tedrickande med nya människor. På tisdag ska jag åka med min historieklass och några andra till fylkesarkivet i Sogn og Fjordane för att lära oss om kommunen och dess historia, och jag ser verkligen fram emot det! En hel dag off campus samt en intressant field trip. Vi kommer att åka buss till det här arkivet, var det nu ligger, tidigt på morgonen (vår frukost börjar redan 6.15) och sedan spendera dagen där innan vi åker till någon stad i närheten där vi får lite möjligheter till shopping och stadskänsla innan vi sedan äter middag på en kinesisk restaurang. Jag önskar att jag kunde ta bilder, men då min kamera har gått sönder blir det kanske lite svårt. Jag skickar hem den idag till reparation. Sedan nästa helg bär det av för ski week! Helt ärligt vet jag inte riktigt vad det innebär, men jag tror att det mestadels blir längdskidor, även om jag såklart gärna skulle åka snowboard mer. Men jag tror att det blir kul. Vi ska bo i små hytter och laga vår egen mat, så det bli rnog mysigt om inte annat. Jag ser fram emot det! 
 
Nu ser jag fram emot en lugn och skön helg utan särskilt mycket ångest.