/ UWCRCN /

18 years old

Jag inleder detta inlägg med en ursäkt för ett så långt avbrott i uppdateringen, denna vecka har varit en väldigt akademiskt utmanande vecka och jag har haft långa listor varje dag med vad som ska göras för dagen. Bloggen har därför behövts nedprioriteras, och jag ber om ursäkt för det...
 
Igår var min 18e födelsedag, och jag måste erkänna att det var lite konstigt att fira den så långt hemifrån. Alla de traditioner som jag är van vid på födelsedagen, allt det som jag anser vara "normalt" att göra på en födelsedag är här orimligt eller rent ut sagt omöjligt. Men trots att det blev annorlunda så blev det ändå väldigt bra och fint. På fredagen börjades det genom att Lorena och Aya band för mina ögon med en av mina bandanas och sedan ledde mig omkring i cirklar tills vi till slut kom fram till vårt rum där Yenglik och Pil satt i Pils säng med glass och datorn redo med New Girl framme. Det var jättemysigt och vi satt där och käkade glass och skrattade så vi tjöt. 
 
På lördagen - dagen - kunde jag inte sova längre än till 8, och jag kom till frukosten redan vid 9 efter att ha duschat och blivit kramad naken genom duschdraperiet av mina två galna babies Aya och Lorena. Jag öppnade paketen jag fått på posten och det visade sig vara en bok från min kusin Anna om feminism (tack så himla mycket för den, det ska bli otroligt intressant att läsa den!) och en rebus från mina föräldrar som visade sig vara en flybiljett till Canada! Helt galet coolt! Jag skypeade med min kära familj på brunchen i Kantina, och gick sedan tillbaka till mitt rum för att kolla lite på film (bara för att). Efter en halvtimme knackade det på dörren och in kom mina obeskrivligt fina svenskar Amanda och Veronika med pannkakor och ja må hon leva. Vi satt i min säng och åt pannkakor och pratade om livet tills vi bestämde oss för att ta en nap. Klockan 4 begav vi oss till Iceland House och bakade en tårta som vi efter middagen tog med oss till Swedish Classroom och åt medan vi kollade på Tangled och Pocahontas. Under middagen gjordes det traditionella födelsedagssjungandet av hela skolan i oändligt många olika tonarter och jag rodnade som en tomat, precis som förutspått.
 
När vi sedan kom tillbaka till Denmark House efter filmerna gick jag till dayroom för att diska tallrikarna och när jag öppnade dörren möttes jag av en massa ansikten som helt plötsligt ropar "HAPPY BIRTHDAY KLARA!". Plötsligt är jag omringad av norrmän som dansar i ring omkring mig och sjunger deras födelsedagssång, och efter det följer danskar, araber, kineser och spanjorer. Det är en annan av traditionerna på skolan och en av de roligaste. Det jag fick var ett så kallat "dayroom party" och består oftast av en överraskning i form av att man på ett eller annat sätt leder födelsedagsbarnet ovetande till dagrummet och att man där blir mött av en massa människor som vill fira ens födelsedag. Där dansas det i ring och sjungs och skrattas och sedan äter man kakor som rumskompisar gör. De är ganska roliga faktiskt. När jag till sist kom tillbaka till mitt rum låg det en massa lappar på mitt skrivbord och jag blev överväldigad av en känsla av att vara älskad. 
 
Idag vaknade jag klockan 12 och insåg att min mobil hade ramlat ner från sängen under natten, men som tur var hade ingenting hänt (mer än det som redan är trasigt på den). Jag gick till brunchen och åt lite mat och gick efter det tillbaka till min säng och ömsom pluggade ömsom kollade på den nya TV-serien Indian Summers som jag hittade idag. Ingenting hände riktigt innan klockan 9 då det plötsligt knackade på dörren och in kom en massa nära vänner med glass och leenden. Jag blev så otroligt rörd. De stack en sked i handen på mig och sa åt mig att äta, och sedan började Cheyenne med sina nordamerikanska födelsedagstraditioner (ja, hon ville delvis få mig att rodna). Jag blev upphissad på en stol i luften 18 gånger, jag fick lapdances och sedan satte de sig i en ring och sa vad de tyckte om bäst med mig. Jag började gråta. Jag är inte bra på att vara i centrum för uppmärksamhet, och inte heller bra på att uttrycka känslor face to face, men jag blev otroligt rörd trots att jag tyvärr nog gjorde det lite stelt. Men jag hoppas att de förstod hur mycket jag uppskattade det för det gjorde jag verkligen. 
 
Tack för en fantastisk helg av födelsedag! Och nu kommer min familj snart, wow vad tiden går fort. 
 
Enligt Wikipedia får jag nu göra följande:
  • Köpa drycker med en alkoholhalt på maximalt 3,5 % (i vanliga butiker) och dricka all sorts alkohol på restauranger.
  • Köpa tobaksvaror.
  • Myndighetsålder.
  • Rösta i politiska val och nationella folkomröstningar.
  • Lägsta åldergräns porrbranschen själv har satt för sina användare (enligt lag 15 år).
  • Medverka i pornografi.
  • Ta körkort för bil, medeltung lastbil (även med släp, klass C1 respektive C1E; man måste dock ha körkort för bil innan körkort för lastbil), tung motorcykel med effekt under 35 kW och ett effekt/viktförhållande som understiger 0,16 kW/kg (klass A2).
  • Lägsta ålder för ansökan till Polishögskolan.
  • Få adoptera i vissa speciella fall.
  • Ställa mig i bostadskö.
Dags att sätta igång nu. Dessutom ska ju tilläggas att eftersom jag bor i Norge får jag även köpa all alkhol i butiker under 21%. Party. Så var man vuxen då.